Ο Angelo Cavallaro στο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Ο Angelo Cavallaro στο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Μεγάλη τιμή για τους Καρπάθιους!  Σήμερα Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020, στις 21.00, στη σελίδα του ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ: http://www.megarononline.gr/events/gaetano-donizetti-luccia-di-lammermoor/  

Οι φίλοι της όπερας μπορούν να παρακολουθήσουν το έργο του Γκαετάνο Ντονιτζέττι ΛΟΥΤΣΙΑ ΝΤΙ ΛΑΜΜΕΡΜΟΥΡ, υπό τη μουσική διεύθυνση του συντοπίτη μας Angelo Cavallaro.

Ο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης είναι πρωτογιός της Μενετιάτισσας Σοφίας Κουμούτσου, και του Ιταλού αξιωματικού Αλεσσάντρο Καβαλλάρο.

Ο διάσημος μαέστρος έχει ταξιδέψει και έχει χειροκροτηθεί σε όλο τον πλανήτη, καταγράφονται τουλάχιστον 80 όπερες στο ρεπερτόριο του. Έχει διευθύνει εξαιρετικές ορχήστρες με σπουδαίους τραγουδιστές όπως ο Vargas, ο Alvarez και η Gnena Dimitrova.

Η δουλειά του διευθυντή ορχήστρας είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση, πέρα από το ταλέντο, απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες, πολλές γνώσεις και τρομερή εμπειρία.

Ο Angelo Cavallaro έχει διαπρέψει και μάλιστα εξακολουθεί να μαγεύει τον πλανήτη, όχι μόνο ως χαρισματικός διευθυντής ορχήστρας, είναι το ήθος, η τιμιότητα και το χιούμορ του, τα ιδιαίτερα στοιχεία που απογειώνουν τα μοναδικά ταλέντα του.

Ο Angelo δεν κρύβει την αγάπη του για την Κάρπαθο, μάλιστα χορεύει μόνο έναν σκοπό την καρπάθικη σούστα!

Στο έργο του Γκαετάνο Ντονιτζέττι ΛΟΥΤΣΙΑ ΝΤΙ ΛΑΜΜΕΡΜΟΥΡ, είναι  Dramma tragico σε δύο μέρη και τρεις πράξεις βασισμένο στο μυθιστόρημα του Walter Scott ‘’The Bride of Lammermoor’’.

Συμμετέχουν οι διεθνούς φήμης: αμερικανίδα σοπράνο June Anderson, 

ο Μεξικανός Τενόρος Ramón Vargas, ο Ιταλός Βαρύτονος Roberto Frontali, ο Βαθύφωνος Χριστόφορος Σταμπόγλης, η μεσόφωνος Μαίρη-Έλεν Νέζη.